Brakke mama’s en bijzondere verjongingskuren | Mamarules
Brakke mama’s en bijzondere verjongingskuren

Women_drinking_Beer_Brewbuzz-14

 

Urenlang in je bed hangen omdat je te brak bent om eruit te komen… Ik kan het me nog vaag herinneren. Tegenwoordig ziet de ochtend na een avond (lees: nacht) bier drinken er ongeveer zo uit: om half acht vliegt de slaapkamerdeur op en stampt een kleuter naar binnen die vervolgens naast me kruipt met haar koude pootjes en me meldt dat ik stink. Om vijf minuten later te zeuren dat ze zich verveelt en naar beneden wil. Soms heb ik geluk en neemt vriendlief het over, maar die doet de laatste tijd op zaterdagochtend aan sport en dan ben ik dus on my own. Op een feestje sprak ik wat ouderparen die verzuchten dat ze echt nooit meer gaan stappen sinds ze kinderen hebben. Te druk, te moe, te lastig… Heb ik ook een tijdje last van gehad, tot het weer begon te kriebelen en de kroeg me riep. Want ik voel me na tweehonderd bier, een pakje sigaretten (ja slecht maar als ik bier drink, wil ik roken) en drie uur slaap knetterbrak, maar ik krijg er  toch meer energie van dan van een avondje bankhangen met een kop thee en The Voice. Onlangs was vriend een weekend naar Sevilla en dochterlief had een logeerdate. Leek mij een prima moment om een woeste stapavond met mijn hockeyteam in te plannen. Die begon nog keurig, in een hippe nieuwe cocktailbar, liep naadloos over in een Ierse pub waar een ruige band optrad en eindigde met een teamgenootje in een van de foutere zaken die Rotterdam rijk is. Na zo ongeveer met iedereen in de zaak gedanst te hebben, wat wonderlijke gesprekken en een paar drankjes teveel, rolden vriendin en ik naar buiten. Alwaar we op een terras nog even naar de politiehonden hebben gekeken die het tuig van het plein moesten gaan verjagen. Ik was om zes uur thuis. Om kwart voor tien zou mijn dochter thuis afgeleverd worden. Ik had met mijn dronken hoofd zelfs nog bedacht dat ik daar de wekker voor moest zetten, maar die heb ik of toch niet zo goed gezet of gewoon niet gehoord. Net als de deurbel. Om kwart voor twaalf werd ik wakker met het besef: moest mijn dochter niet al eens thuis zijn? De whatsapp bracht helderheid: de vriendin waar Lola sliep, was zo lief geweest om haar weer mee te nemen, omdat ik mijn slaap waarschijnlijk hard nodig had als ik de deurbel niet eens hoorde. Wat een engel. Anyway, om twaalf uur verscheen kind alsnog en stond ik nog steeds wat wiebelig op mijn benen. Maar ik voelde me top. Want ik had zoveel lol gehad en de zolen van mijn schoenen gedanst. Diezelfde avond stond ik op een hockeyfeestje en werd ik zes jaar  jonger geschat dan ik ben. Feesten tot je erbij neervalt, de beste verjongingskuur die er is.

Hangover

Geplaatst op 11 november, 2015 in Mama's columns

0 comments on “Brakke mama’s en bijzondere verjongingskuren”