Breakfast at Bertmans | Mamarules
Breakfast at Bertmans

Bertmans

Op een zonnige vrijdagochtend strijk ik met twee vriendinnen, een pasgeboren tweeling en dochterlief neer bij ontbijt & brunch restaurant Bertmans, in het Oude Noorden van Rotterdam. Ze hebben gelukkig weinig moeite met onze karavaan, voor de reuze wagen van de tweeling wordt plek gemaakt en dochter krijgt een doos met kleurspullen en speelgoed, dus die horen we niet meer. Kunnen wij ons op de kaart storten, want kiezen valt heus nog niet meer bij Bertmans. Vrijwel alle gerechten zijn er lactose en glutenvrij en vegans kunnen er bijna de hele kaart bestellen. Nu eet ik zonder wroeging gluten, lactose en vlees (sorry vegan people), maar ik heb goede verhalen gehoord over dingen als bananenboekweitpannenkoekjes en havermout met vijgenjam en amandelen en dat is dan ook de reden dat ik hier een keer wilde ontbijten. Mijn vriendinnen en dochter kunnen de pannenkoekjes dan ook niet weerstaan. Ik kan niet kiezen tussen de fruitcrumble, de ei & salade (met quinoa, limoenyoghurt en zoete aardappel) en de yoghurt met chia. En de pannenkoekjes. En de wentelteefjes met amandelmelk. Uiteindelijk ga ik voor de salade met quinoa, in de hoop dat dochterlief haar pannenkoeken toch niet helemaal opeet en ik twee vliegen in één klap kan slaan. Dat doet ze ook niet, maar ik heb inmiddels zoveel quinoa salade gegeten, dat ik nog één hapje neem om te checken of het lekker is en dan moet ik uitbuiken. Dat doe ik met een glas huisgemaakte ijsthee dat er al net zo mooi uitziet als de gerechten die we net hebben gegeten. Wat vooral opvalt is de liefde die in het eten gestoken is. Hier wordt echt nagedacht over voeding en staan dan ook alleen maar mooie, pure gerechten op de kaart. En dan ziet het er ook nog eens heel leuk uit. En er werken aardige mensen. Volgende keer neem ik de pannenkoeken.

Bertmans: Zaagmolenkade 15, Rotterdam

Klik hier voor meer info

 

Bertmans 4

Bertmans 5

Bertmans 3

Geplaatst op 7 december, 2015 in Foodlovin' Mama

0 comments on “Breakfast at Bertmans”