Hoera, een nieuwe laptop | Mamarules
Hoera, een nieuwe laptop

7a98d031bdb49d32787b7d33deec59dd

“Leuk!” meldt mijn vriendin als ik haar meldt dat ik eindelijk mijn nieuwe laptop heb besteld. Zij meent dit. Maandenlang heb ik haar vanwege haar ICT achtergrond gestalkt met vragen over de juiste laptop. Tientallen links naar potentiële aankopen heeft ze fluitend bekeken voor ik de bestelling plaatste. Maar uiteindelijk kon ik er echt niet meer omheen, aangezien mijn oude laptop ongeveer even snel was geworden als het intikken van hiërogliefen in de oertijd. Het ding maakt een geluid als een opstijgende Boeing als hij een website zoekt of een nieuw document opent. Dan weet je dat het moment gaat komen dat hij het begeeft en jij hooguit nog een paar bestanden kunt laten redden door een computerdokter tegen het uurtarief van een hersenchirurg. Ben ik ook blij met mijn nieuwe stuk techniek? Nee. Ik haat nieuwe computers. Al was het maar omdat je al je wachtwoorden opnieuw moet invoeren en ik ze allemaal niet meer weet. Ik geef toe dat het tegenwoordig een stuk makkelijker is om zo’n ding aan de praat te krijgen, ze hebben het installeren zo eenvoudig gemaakt dat zelfs de grootste digibeet daar mee uit de voeten kan. Zelfs ik kan vier keer op ‘volgende’ en een keer op ‘voltooien’ klikken. Maar er blijven altijd dingen mis gaan waar ik me met mijn beperkte computerkennis geen raad mee weet. Zo kan ik in mijn hotmail ineens geen bestanden aan een mailtje toevoegen. Zou niks met het nieuwe apparaat te maken moeten hebben, zou je denken, want hotmail gaat via internet. Maar op mijn oude bakbeest lukt het wel. Is mijn conclusie toch dat het niet aan mijn internet ligt en dat dat nieuwe ding het niet naar behoren doet. Marktplaats weigert mijn locatie op te slaan en zoeken naar een nieuwe fiets binnen een straal van tien kilometer is dus niet te doen. En ja, op mijn ouwetje lukt dat wel. Ik zit nu dus te tikken op mijn oude computer, die af en toe dreigt op te stijgen. Ik ga vriendin uitnodigen voor een etentje en dan schuif ik de nieuwe laptop onder haar neus. Vindt ze waarschijnlijk nog leuk ook.

Geplaatst op 1 februari, 2016 in Mama's columns

0 comments on “Hoera, een nieuwe laptop”