Makkelijke kip curry met yoghurt en tomaat | Mamarules
Makkelijke kip curry met yoghurt en tomaat

FullSizeRender

Een geurige Afghaanse curry die dankzij de yoghurt niet vrij light is. En hij is ook nog eens zo gemaakt, what’s not to love? Door de yoghurt kan de saus een beetje gaan schiften, maar dat maakt hem niet minder lekker. Dit recept is genoeg voor zes personen, maar je kunt natuurlijk ook een deel invriezen. Wil je een pittige variant, voeg dan een fijngesneden groene peper toe. Ik serveer de curry op een bedje van roergebakken spinazie en met basmati rijst.

Nodig:

8 kippendijen
2 kleine uien, gesnipperd
Een blik tomatenblokjes
4 knoflooktenen, gehakt
1 eetlepel korianderpoeder
1 eetlepel komijnpoeder
4 kardemompeulen, gekneusd
500 gram Griekse yoghurt
Vijf takken munt
Klein bosje koriander
Zout en peper

Voor de spinazie:

Twee zakken spinazie
1 teen knoflook
1 theelepel komijn
1 theelepel korianderpoeder

 

Recept:

Braad de kippendijen in olie tot ze mooi bruin zijn en houd ze apart. Als het niet allemaal tegelijk in een pan past, bak je ze apart. Fruit de ui tot hij zacht is en doe er dan de knoflook, de kardemompeulen, de komijn en de korianderpoeder bij. Bak dit geheel even en doe dan de yoghurt, de tomatenblokjes en de kippendijen erbij met een scheut water. Hak de verse kruiden fijn en voeg die ook toe. Even goed roeren. Breng op smaak met zout en peper. Laat minstens twintig minuten pruttelen, maar langer mag ook. Vlak voor het opdienen maak je de spinazie: fruit in een wokpan de knoflook zachtjes met de specerijen in wat olie. Voeg dan de spinazie in delen toe en laat hem al wokkend slinken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Schep de spinazie met een schuimspaan op een bord, zodat het vocht er een beetje uitloopt. Schep daar de kipcurry bovenop. Serveer er geurige Basmati rijst bij.

Geplaatst op 25 mei, 2016 in Foodlovin' Mama

0 comments on “Makkelijke kip curry met yoghurt en tomaat”