Zelf verse pesto maken | Mamarules
Zelf verse pesto maken

pesto

Verse pesto is zoveel lekkerder dan het spul dat je in een potje koopt. En ja, zelf maken duurt inderdaad langer dan een potje opendraaien maar is echt easy. En als je wat meer maakt, kun je er dagen van eten. Ik roer het door de pasta of salade, druppel het over een broodje tomaat en mozzarella, smeer het op een ovenkippetje of doop er brood in. Allemaal lekker. Als ik geen zin heb in knoflook walm, vervang ik de basilicum door rucola, die wat scherper van smaak is en daardoor prima zonder knoflook functioneert.

Dit heb je ervoor nodig:

25 gram verse basilicum (steeltjes geen probleem)
25 gram Parmezaanse kaas
25 gram pijnboompitten, licht geroosterd
1 teen knoflook
olijfolie
zout

Hak de kaas, de geroosterde pijnboompitten, de knoflook en de basilicum in een keukenmachine of met de hand fijn. Meng er dan in een dun straaltje de olijfolie langzaam door, tot je pesto de gewenste dikte heeft. Als je van grove pesto houdt, kun je de olie er beter met de hand doorheen roeren. Schenk een laagje olie op je pesto en je kunt hem ruim een week bewaren.

 

Geplaatst op 6 juni, 2016 in Foodlovin' Mama

0 comments on “Zelf verse pesto maken”